FAKTI PAR ESPRESSO

Vai zinājāt, kā Jūsu iecienītais kafijas dzēriens ar pienu ir pagatavots uz espresso bāzes?


Espresso

Espresso 30 ml


Caffe Crema

Saldais krējums 30 ml, espresso 60 ml


Melna kafija

Karsts ūdens 90 ml, espresso 60 ml


Kapučīno

Putots piens 60 ml, karsēts piens 60 ml, espresso 60 ml


Latte

Piena putas 2 ml, karsēts piens 300 ml, espresso 60 ml


Latte Macchiato

Piena putas 150 ml, espresso 30 ml, putots piens 150 ml


PAGATAVOŠANA SPIEDIENA IETEKMĒ:

90°—96° temperatūrā


20—27 sekundes


Kafijai ar bagātīgi izsmalcinātu aromātu, sabalansētu garšu un ilgnoturīgām, samtainām putām.


“Espresso” radies Itālijā un nozīmē – “izspiest”. Šī pagatavošanas metode attīstījusies, lai saīsinātu kafijas pagatavošanas laiku.


Andželo Moriondo 1884. gadā Turīnā radīja pirmo espresso pagatavošanas iekārtu.

Zelta likumi ESPRESSO

Espresso pārsvarā ir arabikas un robustas pupiņu maisījumi.


Espresso kafijas krēmīgās putas veido ūdens, ēteriskās eļļas, olbaltumvielas un cukuri. Putu biezums sasniedz līdz 10% krūzes tilpuma.


Atkarībā no grauzdējuma pakāpes – gaišs, vidējs vai tumšs – Espresso krēmīgās putas iegūst atšķirīgu nokrāsu.

Zelta likumi KAPUČĪNO

Izcili saputotas piena putas


Piena temperatūra

65°—70°


Kopējais tilpums

160—200 ml

20—27 sekundes

Zelta likumi LATTE

Izcili saputotas piena putas


Piena temperatūra

65°—70°


Kopējais tilpums

200—340 ml

Par Merrild

Merrild ir augstvērtīga kafija, ko veido rūpīgi nogatavinātas un atlasītas kafijas pupiņas no labākajām kafijas audzēšanas vietām pasaulē. Ievērojot senas tradīcijas maisījumu veidošanā un izmantojot īpašu grauzdēšanas tehnoloģiju, Merrild kafija iegūst kārdinošu un neatkārtojamu garšu un aromātu.

Merrild_Baneris_8 Merrild_Baneris_2 Merrild_Baneris_1