FAKTI PAR ESPRESSO
Vai zinājāt, kā Jūsu iecienītais kafijas dzēriens ar pienu ir pagatavots uz espresso bāzes?
Espresso
Espresso 30 ml
Caffe Crema
Saldais krējums 30 ml, espresso 60 ml
Melna kafija
Karsts ūdens 90 ml, espresso 60 ml
Kapučīno
Putots piens 60 ml, karsēts piens 60 ml, espresso 60 ml
Latte
Piena putas 2 ml, karsēts piens 300 ml, espresso 60 ml
Latte Macchiato
Piena putas 150 ml, espresso 30 ml, putots piens 150 ml
PAGATAVOŠANA SPIEDIENA IETEKMĒ:
90°—96° temperatūrā
20—27 sekundes
Kafijai ar bagātīgi izsmalcinātu aromātu, sabalansētu garšu un ilgnoturīgām, samtainām putām.
“Espresso” radies Itālijā un nozīmē – “izspiest”. Šī pagatavošanas metode attīstījusies, lai saīsinātu kafijas pagatavošanas laiku.
Andželo Moriondo 1884. gadā Turīnā radīja pirmo espresso pagatavošanas iekārtu.
Zelta likumi ESPRESSO
Espresso pārsvarā ir arabikas un robustas pupiņu maisījumi.
Espresso kafijas krēmīgās putas veido ūdens, ēteriskās eļļas, olbaltumvielas un cukuri. Putu biezums sasniedz līdz 10% krūzes tilpuma.
Atkarībā no grauzdējuma pakāpes – gaišs, vidējs vai tumšs – Espresso krēmīgās putas iegūst atšķirīgu nokrāsu.
Zelta likumi KAPUČĪNO
Izcili saputotas piena putas
Piena temperatūra
65°—70°
Kopējais tilpums
160—200 ml
20—27 sekundes
Zelta likumi LATTE
Izcili saputotas piena putas
Piena temperatūra
65°—70°
Kopējais tilpums
200—340 ml
Uzzini vairāk par izcilas kafijas pagatavošanu
Par Merrild
Merrild ir augstvērtīga kafija, ko veido rūpīgi nogatavinātas un atlasītas kafijas pupiņas no labākajām kafijas audzēšanas vietām pasaulē. Ievērojot senas tradīcijas maisījumu veidošanā un izmantojot īpašu grauzdēšanas tehnoloģiju, Merrild kafija iegūst kārdinošu un neatkārtojamu garšu un aromātu.