ĶIRBJU LATTE
Sastāvdaļas
25 ml espresso70 ml saldais krējums
200 ml piens
5 g malts kanēlis
5 g malts ingvers
5 g malts muskatrieksts
5 ml vaniļas ekstrakts
20 ml ķirbju biezenis
Pagatavošana
1. Pusei piena pievieno cukuru pēc garšas, ķirbju biezeni, garšvielu maisījumu, vaniļas ekstraktu un nelielā katliņā piecas minūtes karsē uz mazas liesmas. Tad iemaisi atlikušo pienu.
2. Izkās dzērienu caur sietiņu, lej atpakaļ katliņā un maisot turpini karsēt aptuveni divas minūtes. Pievieno espresso un puto aptuveni minūti, līdz dzēriens ir gaisīgs.
3. Sakul saldo krējumu ar cukuru gaisīgās putās.
4. Lej dzērienu ietilpīgā glāzē, pārklāj ar bagātīgu putukrējuma “cepuri” un pievieno šķipsnu garšvielu maisījuma.
Ieteicamie produkti
Nogaršo citas receptes